Haapajärvi 2013
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlat Haapajärvellä 5.-7.7.2013

Näillä sivuilla kerrotaan Haapajärven herättäjäjuhlista ja niiden valmisteluista. Juhlien tunnus "Sanasi annoit" ja Haapajärven kirkon ovea esittävä tunnuskuva pohjautuvat Siionin virteen 268.

Haapajärven herättäjäjuhlat ovat päättyneet. 

***

Hienot juhlat oli ja juhlapaikkakin oli kaunis. Talkoolaiset ovat varmasti tehneet ison työn kaiken eteen, mukava nähdä, että vielä tänäkin päivänä talkoohenkeä löytyy ja siitä nautitaan.

Siinä yksi facebookista poimittu kommentti lukuisten muiden juhlakentällä, kylänraitilla, facebookissa ja monessa muussa yhteydessä kuultu palaute Haapajärven herättäjäjuhlista.  Juhlat olivatkin myös talkoohengen juhlaa, sillä iloa, avuliaisuutta ja paljon kaivattua yhteisöllisyyttä syntyi niin talkoolaisten kuin muunkin juhlaväen keskuudessa.  Ilolla on myös sellainen erikoinen ominaisuus, että se vain kasvaa jakamisen myötä.  Juhlia voidaan arvioida kulutetun lihakeittomäärän, kahvilitrojen tai juhlille osallistuneiden lukumäärällä, mutta hyvä mieli ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat paljon tärkeämpiä mittatikkuja.  Niiden toteutumisesta kuuluu suuri kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille.

Juhlilta lähti maailmalle arviolta 27 000 juhlavieraan kertomat tarinat.  Uskon, että niiden arvokkaimpana ytimenä ovat kohtaamiset vanhojen ja uusien ystävien, juhlaväen ja talkoolaisten sekä Kristuksen kanssa.  Niiden arvoa emme voi mitata emmekä tilastoida, mutta niistä voimme kiittää.  Kiitos siis! Kiitos myös kaikille yhteisöille ja yrityksille, jotka monin tavoin kantoivat oman osansa juhlien järjestelyistä.  Kiitos myös kärsivällisyydestä ja iloisesta mielestä kaikille kaupunkilaisille.  Talkooseurojen erästä puheenvuoroa mukaillen: ”Yhdessä tämän teimme: Jumala ja me”.  Toivon, että Haapajärven kirkko täyttyy talkooväestä mikkelinpäivänä 29.9. klo 10.00, jolloin vietämme herättäjäjuhlien kiitosmessua ja –seuroja.

Herättäjäjuhlien kuvia, tunnelmia ja puheita löytyy näiltä juhlien sivuilta. 

Kari Tiirola
Juhlatoimikunnan puheenjohtaja 

Esko Muilu 
Pääsihteeri

 

 

 

Seurapuheet 2013

Näille sivuille tulevat herättäjäjuhlilla pidetyt seurapuheet. Puheet julkaistaan mahdollisimman pian niiden seurojen päätyttyä, joissa puhe on pidetty. Lue lisää

Ohjelma 2013

Juhlien ohjelmakategoriat Lue lisää

Juhlainfo 2013

Kootusti tietoa juhlista ja juhla-alueesta Lue lisää