28.5.2024 Kesän kynnyksellä

Vapusta alkaa olla pian kuukausi – aika menee hurjan nopeasti! Vappuaattona puhuin Wanhan Karhunmäen vappuaaton seuroissa. Edellisestä puhujamatkastani Wanhaan Karhummäkeen oli vierähtänyt jo pitkä aika. Sovimme, ettei tämäkään kerta ole suinkaan viimeinen.

Vaasan herättäjäjuhlat alkavat jo siintää horisontissa. Tulevalla juhlakentällä on vierailtu moneen kertaan ja siellä tehty erilaisia katselmuksia. Kaikki toimikunnat ahertavat erilaisten askareiden parissa. Työ alkaa olla yhä enemmän yksityiskohtien hiontaa.

Vappupallot Wanhassa Karhunmäessä
ennen vappuaaton seuroja.
Kuvaaja Alma Tuiskula.

Toimikuntatyöskentelyn lisäksi olemme pitäneet monia palavereja esimerkiksi Vaasan kaupungin talotoimen kanssa. Ravintolatoimikunnan asioissa olemme kokoontuneet myös pienemmällä ryhmällä pohtimaan muun muassa elintarviketilauksia ja erilaisia kylmälaitteita. Myös Ylen kanssa on pidetty palavereita. Televisioidaanhan herättäjäjuhlien messu suorana TV1:llä. Myös juhlatoimikunta on kokoontunut toukokuussa. Onkin hyvä välillä nähdä myös isommalla porukalla.

Juhlia markkinoidaan erityisesti Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla ja saatatkin törmätä vaikkapa erilaisiin ohjelmanostoihin niin netissä kuin screeneilläkin. Olemme antaneet myös haastatteluja. Olin vieraana Vaasan kaupungin VaasaCastissa, jota pääsee kuuntelemaan täältä:

 

Toukokuun aikana olen vieraillut myös Vaasan suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostossa sekä yhteisessä kirkkovaltuustossa kertomassa herättäjäjuhlista ja innostamassa väkeä mukaan talkoisiin. Talkoomahdollisuuksista on kerrottu myös erilaisille harrasteryhmille. Jokaista käsiparia tarvitaan!

Vaasan suomalaisen seurakunnan viime lauantaina järjestämissä Kirkkopuiston karnevaaleissa päästiin myös veisaamaan Siionin virsiä. Katse käännettiin kohti Vaasan herättäjäjuhlakenttää. Siionin virsiä veisattiin keskellä elämän ääniä, kun taustalta kuului karnevaalien posetiivin säveliä ja läheinen tie muistutti, että olemme keskellä Vaasaa.

Juhlamatkaa muisteli,

pääsihteeri Alma Tuiskula

Veisuut Kirkkopuistossa. Kuvassa pääsihteeri Alma Tuiskula kertoo Vaasan herättäjäjuhlista. Kuvaaja Anna-Liisa Kiviaho-Leinonen