25.3.2024 Ajoittaista kiirusta ja ajoittaista huojentumista

Viimeisen päivityksen jälkeen olen ehtinyt pitää talviloman. Pieni hengähdystauko tuli todella tarpeeseen. Lomalta paluu olikin sitten jo taas hyppy syvään päätyyn, sillä toimikunnat ovat kokoontuneet ahkerasti. Toimikunnissa pohditaan tällä hetkellä erityisesti erilaisia talkootehtäviä, joita ensi kesän talkoolaiset pääsevät tekemään. Talkookortti antaa jo hyvää suuntaa, mutta tarkemmat tehtävät tulevat tässä kevään aikana vapaaehtoistyo.fi-sivustolle, jonne talkookoordinaattorimme Maarit koostaa tehtäviä sitä myöten, kun toimikuntien puheenjohtajat toimittavat niitä eteenpäin.

Torstaina 14.3. pidimme Vaasan kirkon kryptassa herättäjäjuhlien vapaaehtoisille (eli talkoolaisille) suunnatun infotilaisuuden. Tilaisuus keräsikin reilut 40 osallistujaa. Illan aikana minä ja talkoo- ja majoituskoordinaattori Maarit pidimme omat osuutemme, minkä jälkeen toimikuntien puheenjohtajat saivat kertoa omien toimikuntiensa alaan kuuluvista talkootehtävistä. Tämä kaikki kirvoitti niin keskustelua kuin talkookorttien innokasta täyttämistä. Hienoa!

Haipakkaa (eli kiirettä) on pitänyt myös puhujamatkojen saralla. 13.3. olin Jurvassa, 17.3. oli Nurmon vuoro ja viime viikon torstaina 21.3. puhujamatka suuntautui Lapualle. Kiitokset vielä kutsuista! Vaasan joukot otettiin joka paikassa todella lämpimästi vastaan. Moni kertoi tulevansa ensi kesänä Vaasaan ja osa ilmoittautui jo talkoisiinkin. Omissa puheissani olin vahvasti Marianpäivän tunnelmissa. Pääsin myös kertomaan Vaasan juhlajärjestelyistä. Samalla, kun itse kerron juhlista, tuntuu, että ne kerta kerralta jäsentyvät uudelleen myös omassa mielessä. Järjestelyt ovat edenneet!

Juhlaoppaan valmistelu on värittänyt omalta osaltaan voimakkaasti tätä kevättä. Opas on tehty yhteisprojektina meidän paikallisjärjestäjien ja Herättäjä-Yhdistyksen kanssa. Viimeiset korjaukset ja muutosehdotukset lähetin viime viikon torstaina. Tänään tullessani vapailta töihin, näin kännykässäni iloisen viestin siitä, että juhlaopas oli lähtenyt painoon. Hurraa!

Rauhallista hiljaista viikkoa ja riemullista pääsiäistä!

 

Juhlamatkaa muisteli,

pääsihteeri Alma Tuiskula

Nurmon kirkko. Kuvaaja: Alma Tuiskula