22.4.2024 Herättäjän kirkkopyhiä

Paljon on jälleen virrannut vettä Pohjanmaan joissa sen jälkeen, kun edellisen kerran tänne pieneen blogiini kuulumisia kirjoittelin.

Juhlavalmistelut ovat edenneet hurjalla vauhdilla ja juhlaoppaat tulivat painosta tänään. Moni asia on alkanut saada muotonsa ja Vaasassa odotellaankin jo kovasti juhlavieraita ja talkoolaisia saapuviksi tänne länsirannikolle. Monet toimikunnat ovat jälleen kokoontuneet ja edistäneet oman alansa asioita. Pian Vaasan juhlat näkyvät eri medioissa, juhlamessun askelmerkit saavat muotonsa ja myyntituotteiden kavalkadi saada täytettä. Näiden lisäksi koko ajan pohditaan muun muassa monia turvallisuuteen, juhlakenttään ja liikennejärjestelyihin liittyviä seikkoja. Myös talkoorekrytointi on jatkuvasti käynnissä.

Otsikon mukaisesti myös Herättäjän kirkkopyhät ovat värittäneet kulunutta ajanjaksoa. Sunnuntaina 7.4. saarnasin Helsingissä Pitäjänmäen kirkossa Herättäjän kirkkopyhässä, jonka jälkeen pidetyissä seuroissa kerroin Vaasan herättäjäjuhlajärjestelyistä. Saimme nauttia myös saksofonin sävelistä, kun Risto Oikarinen (kuvassa) soitti upeita säveliä. Saamme kuulla Ristoa myös Vaasan juhlilla, kun Duo Ristofon Möttönen esiintyy perjantain ohjelmassa. Pitäjänmäeltä jatkoimme matkaa vielä Seuratuvalle, jonka seuroissa niin ikään kerroin juhlajärjestelyistämme. Molemmissa seuroissa myös eläkkeellä oleva Vaasan suomalaisen seurakunnan entinen kirkkoherra Krister Koskela kertoi lohdullisia ja hauskoja tunnelmapaloja eri vuosikymmenten herättäjäjuhlilta.

Täällä Vaasassa puolestaan Herättäjän kirkkopyhää vietettiin eilen sunnuntaina 21.4. Vaasan kirkossa. Olin liturgina messussa ja Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen saarnasi. Kamarikuoro Canticum Maris veisasi upeasti Siionin virsiä.

Muuten, jos haluat bongata Malmbergin lähetyslippaan (eli juhlakapulan), löydät sen tällä hetkellä Vähänkyrön kirkosta. Lipas on kiertänyt jo muut Vaasan kirkot. Viime syksyn ja alkutalven lipas oli Vaasan kirkossa, josta se matkasi Huutonimen kirkkoon. Sieltä matka jatkui Palosaaren ja Sundomin kirkkoihin ja nyt siis Vähänkyrön kirkkoon. Sieltä ympyrä sulkeutuu vielä alkukesäksi Vaasan kirkkoon, ja sieltä juhlille ja kapulanvaihdossa Saloon, mutta vielä hetken lipas on "meidän" :)

 

Juhlamatkaa muisteli,

pääsihteeri Alma Tuiskula

Risto Oikarinen soittaa saksofonia Pitäjänmäen kirkolla 7.4. Herättäjän kirkkopyhän seuroissa. Kuvaaja: Alma Tuiskula