12.2.2024 Reissuja ja paikallispuurtamista

Viime aikoina tie on vienyt puhujamatkoille myyntitiimin kanssa Ylistaroon ja vähän kauemmaskin junan kyydissä Jyväskylään. Tavakseni matkoillani on tullut kuvata paikallista kirkkoa.

Ylistaron seuroissa puhuin 31.1. Kerroin Vaasan tulevista juhlista, ja kutsuin seuravieraita mukaan talkoisiin ja juhlille. Lisäksi tahdoin vielä viivähtää edellisen pyhän kirkkovuoden aiheen parissa. Armosta ja sen ansaitsemattomuudesta riittääkin ajatuksia. Elämämme jokaisena hetkenä elämme pelkästään armon varassa. Meistä kukaan ei ole sen arvoinen, mutta saamme sen silti lahjaksi, koska Jumala tahtoo sen meille lahjoittaa.

Kynttilänpäivänä 4.2. olin saarnavuorossa Jyväskylässä Kuokkalan kirkossa, jossa vietettiin Jyväskylän kristillisen opiston kirkkopyhää. Saarnassani käsittelin valoa, joka pikkuhiljaa alkaa lupailla meille kevättä ja kesää. Saarnasin myös Kristuksen valosta. Valosta, jonka vanha Simeon näki Jerusalemin temppelissa ja jota me saamme heijastella ympärillemme.

Kuokkalan kirkko Jyväskylässä. Kuvaaja: Alma Tuiskula

Kirkkopyhä huipentui seuroihin, joissa kerroin perinteisesti ensin Vaasan herättäjäjuhlista ja kutsuin kaikkia mukaan niin talkoisiin kuin juhlavieraiksi. Puheessani puhuin myös elämänhallinnasta. Kynttilänpäivänä avattu Yhteisvastuukeräys kirvoitti ajatukseni tähän aiheeseen. Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys keskittyy nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien parantamiseen niin meillä Suomessa kuin maailmallakin. Ajattelen, että yksi elämänhallintaan ohjaava asia on yhteisöllisyyden vahvistaminen. Se että pidämme huolta toisistamme. Yhteisöllisyyttä voimme varmasti kokea ensi kesän juhlillamme täällä Vaasassa.

Myös paikallisesti on pitänyt haipakkaa. Saimme seurakuntayhtymässä valmiiksi talkoo- ja majoituskoordinaattorin rekryn. Kiitokset vielä kaikille hakijoille! Oli ilo huomata, että pestimme herätti kiinnostusta. Uusi talkoo- ja majoituskoordinaattorimme Maarit Mantila aloitti tehtävässään keskiviikkona 7.2. Tervetuloa Maaritille mukaan juhlajärjestelyihin!

Myös toimikunnat ovat kokoontuneet ahkerasti. Kesä ja juhlat lähestyvät kuitenkin päivä päivältä. Moni asia on loksahtanut paikoilleen, mutta moni asia on edelleen prosessissa.

 

Juhlamatkaa muisteli,

pääsihteeri Alma Tuiskula

Ylistaron kirkko. Kuvaaja: Alma Tuiskula