Saavutettavuus ja esteettömyys 2024

 

Tavoitteenamme on, että herättäjäjuhlat olisivat kaikille juhlavieraille hyvä kokemus.

Juhlat järjestetään alueella, jossa maasto on tasaista. Juhlakenttä on nurmipohjainen puistoalue, jossa kulkuväylinä hiekkakäytävät. Kaikki lohkot sijaitsevat puistossa.

Juhlaravintola ja juhlatori sijaitsevat kadulla, jossa osittain asfalttipinta.

Liikkumisrajoitteisten pysäköinnistä katso liikenne.

Tilapäinen taksiasema juhla-alueen reunalla Korsholmanpuistikolla.

Juhlakentällä on induktiosilmukka lohkolla E.

Viittomakielen tulkkaus on juhlakentän lohkolla D. Suomalaiselle viittomakielelle tulkataan aattoseurat, raamattutunti, päiväseurat, lähetysseurat, messu ja päätösseurat. Oheisohjelmasta tulkataan pe 5.7. klo 14.-15.30 Vielä jaksan toivoa -seminaari, Alman juhlasali ja la klo 17 Kaksikieliset sateenkaariseurat, Vaasan kirkko sekä klo 17 Kasarmikävely, Settenbergin patsas, Kirkkopuisto.

Korotettuja penkkejä on lohkolla A.

Esteetön ruokailu on järjestetty juhlaravintolaan kadulle.

Esteetön wc sijaitsee wc-konttien läheisyydessä.

Juhlatoimistosta on saatavilla

  • pistekirjoituksella painettuja siioninvirsikirjoja lainaksi seurojen ajaksi
  • tietoa oheisohjelmapaikkojen esteettömyydestä

 

Esteettömyys tiloissa

 

Induktiosilmukka: Juhlakentällä on induktiosilmukka lohkolla E. Oheisohjelmapaikoista Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa on induktiosilmukka seuraavissa paikoissa: Huutoniemen kirkko, Palosaaren kirkko ja Vaasan kirkko ja krypta sekä Koulukadun iso seurakuntasali. Muista oheisohjelmapaikoista induktiosilmukka löytyy mm. Vaasan kaupungintalon juhlasalista.

Juhlakanslia / Merenkurkun koulu: Esteetön kulku rampin avulla. Sisätiloissa ei ole hissiä, mutta juhlakanslia on ensimmäisessä kerroksessa.

Kulttuuritalo Fanny (ensiapu ja lepohuone): Esteetön kulku rampin avulla. LE-wc on toispuoleinen (pönttö toisessa reunassa) ja käsituet puuttuvat.

Vaasan kirkko ja krypta: Lähes esteetön kulku: liikuntaesteisille on hissi, kirkkosalin alttarille on esteetön kulku. Induktiosilmukka, LE-wc.

Huutoniemen kirkko: Esteetön kulku Mannerheimintien puolelta (Mannerheimintie 2), induktiosilmukka on kirkkosalissa, LE-wc.

Palosaaren kirkko: Induktiosilmukka. Lähes esteetön kulku. Sisäänkäynti pyörätuolilla tapahtuu kirkon sakastin ovesta (=kirkon takaa parkkipaikan puolelta). Sitä kautta pääsee ramppia pitkin kirkkosaliin (välissä ei ole kynnyksiä, pari puista ovea, joista on hyvä avata molemmat puoliskot). LE-wc löytyy kirkon pääoven luota. Sinne mennään morsiuskamarin kautta (iso tila), mutta siellä on matalia puisia kynnyksiä (ns. “vanhojen talojen kynnyksiä”, että vaativat hiukan taitoa, voimaa tai avustajan, mutta eivät ylivoimaisia ylittää).

Koulukadun iso seurakuntasali: Esteetön kulku on Vaasanpuistikko 3 E:n ja Koulukatu 28 kiinteistöjen sisäpihan kautta, LE-wc, induktiosilmukka

Koulukadun pieni seurakuntasali: Erillinen luiska, joka täytyy erikseen laittaa ulko-oven portaalle, ei LE-wc:tä. Pienen seurakuntasalin läheisyydessä (sama rakennus) olevan ison seurakuntasalin aulasta löytyy LE-wc.

Hartmanninkujan kokoustila: LE-wc. HUOM! Sisäänkäynti on esteellinen ja tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Esteellisestä sisäänkäynnistä: Ulkopuolelta ei pääse pyörätuolilla sisään, mutta tilojen sisällä; aulasta kokoustilaan pääsee pyörätuolilla.

Kansalaisopisto Alman juhlasali: Esteetön sisäänkäynti sisäpihan kautta (ei pääovesta). Esteetön kulku taloon sisälle tapahtuu menemällä Raastuvankatu 29 ja 31 talojen välistä opiston takapihalle. Opistotalon takapuolelta Kasarminkadun puoleisesta päädystä löytyy ramppi, josta pääsee sisälle taloon ja käytävää pitkin hissiin. Juhlasali on kolmannessa kerroksessa ja hissistä on esteetön pääsy saliin. Esteetön pysäköintialue, esteettömiä istumapaikkoja, LE-wc. Induktiosilmukka rikki ja odottaa korjausta.

Vaasan kaupungintalon juhlasali: Kulku pyörätuolilla kaupungintalololle tapahtuu rakennuksen eteläpäädystä, Vaasanpuistikon puolelta, leikkipuiston kautta. Talossa on hissi (Vaasanpuistikon, eteläpäädyssä, puolella sijaitsevalla hissillä pääsee suoraan 3. kerrokseen), LE-wc kolmannessa kerroksessa, induktiosilmukka

Pyhän Nikolaoksen kirkko: Kulku kirkkoon ei ole esteetön. Seurakuntalaiset pyörätuolilla ovat pääset kirkkoon toisten seurakuntalaisten avulla. Ei LE-wc:ta eikä induktiosilmukka.

Teatro ja Pub Kapten: Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy, Teatron puolelle pääovesta ja Kapteniin Kaptenin ovesta. LE-wc on Teatron puolella, Kaptenista on sinne esteetön kulku ulkokautta Teatron ovesta. Kaptenin ja Teatron tilojen välillä on sisäyhteys mutta siinä on pari porrasta. Ei indulktiosilmukkaa.

Pikku Kasarmi: Ovi, jota juhlien aikana käytetään, sijaitsee talon päädyssä, Korsholmanpuistikon puolella. Ovelle vie pyörätuoliramppi, joka kulkee talon seinän vierustaa. Ovi on pariovi, jonka saa kokonaisuutenaan auki, myös sisäovet. Talon sisällä on leveä käytävä, jota pitkin pyörätuolilla pääsee. Talon päädyssä, mitä tulette käyttämään, löytyy LE-wc. Induktiosilmukkaa ei ole.

Nuorisokahvila Cross: esteetön kulku ja liikuntaesteiset on hyvin huomioitu toimitiloissa, LE-wc, induktiosilmukka

 

Majoituspaikat

Lyseon lukio (nuorisomajoitus): Esteettömyys on huomioitu lukiolla, kolmella hissillä ja kahdella LE-wc:llä. Löytyy myös luiska. Induktiosilmukkaa ei löydy. Jumppasalin yhteydessä oleviin pukuhuoneisiin ja suihkuihin ei ole esteetöntä kulkua. (Esteettömät suihkutilat löytyvät mm. Keskuskoululta.)

Keskuskoulu (yhteismajoitus); Hissi, LE-wc ja esteetön kulku suihkutiloihin. Päästäkseen rakennuksen ulkopuolelta pyörätuolilla sisälle hissiin tarvitaan avustaja, joka käy varaamassa hissin rakennuksen sisäpuolelta. Majoitussuositus esteettömyyttä tarvitsevalle on yöpyä koulun jumppasalissa, mistä esteetön kulku LE-vessaan ja suihkuun.

Alskathemmetin leirikeskus (talkoomajoitus): päärakennus on yhdessä kerroksessa, ei sähköisiä ovia, LE-wc ja induktiosilmukka on takkahuoneessa. Kynnyksiin on luiskat, joten esteetön kulku. Majoitustiloissa on käytävässä LE-wc ja siellä suihku. Kahdessa majoitushuoneessa on LE-käsienpesuallas.