Uutuuskirjoja juhlatorin torikojulla

Uutuuskirjoja juhlatorin torikojulla

Lauantaina järjestettiin kirjailijatapaaminen juhlatorilla, missä Herättäjä- yhdistyksen julkaisemien kirjojen tekijät esittäytyivät.

Julkaistu 6.7.2024

Sateisesta säästä huolimatta tilaisuus keräsi runsaasti kuulijoita. Mukana olivat kirjailija, pastori Jaana Sahamies esittelemässä kirjaansa Hiljaisuuden oppilaana, lastenkirjan Sylitarinoita kirjoittanut Eeva Eerola kirjan kuvittajan Miia Koivulammen kanssa sekä Kehnon miehen kirjoittaja, pastori Pauli Löija. Heitä haastatteli äidinkielenopettaja Maria Korkalainen.

Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle: haastattelija Maria Korkalainen, kirjailijat Jaana Sahamies, Eeva Eerola, Miia Koivulampi, Pauli Löija. 

Sahamies jakaa kirjassaan oman elämänsä käännekohtia, sekä kuvaa lukijalle miten aavistellaan arjessa. Hän kertoi käyneensä aamulla uimassa virkistävässä merivedessä ja totesi, että myös hänen kirjassaan näkyy kiitollisuus arjesta. Keho ja ihminen ovat kokonaisuus ja hän haluaa vapauttaa lukijan turhista sanojen etsimisestä. Pysähtyminen ja silmien avaaminen on hänelle olennaista.

Kirjailija Eeva Eerola esitteli lastenkirjaansa Sylitarinoita, yhdessä kirjan kuvittajan Miia Koivulammen kanssa.

Eeva: - kirjassa kerrotaan Liisan ja Jussin kokemuksista maalla. Aiheet eivät ole aina suuria, mutta lapsen mielessä ne kasvavat isoiksi. Tarinat luovat ja vahvistavat turvallisuuden tunnetta.

Eeva kuvaa tekoja hyvään lapsuuteen: pidä lasta sylissä, ole lähellä, juttele asioista ja puhu pelot pois.

Miia Koivulampi kertoo kirjan kuvituksesta: -Sain tekstin, luin sen ja samalla alkoi syntyä ideoita kuvituksesta missä olisi rauhallinen, lämmin tunnelma. Itselleni hauskin ja mielenpainuvin toteutettava kuva oli Minun tieni kirjan alussa, minkä kirjan Liisa itse tarinassa piirsi. Toteutin kuvan lapsen piirrokseksi piirtämällä vasemmalla kädellä, mikä oli hauska kokeilu ja kuvittajan pieni salaisuus.

Teologi ja kirjailija Pauli Löija tarjoaa kirjassaan Kehnon miehen postilla armon sanoja armoa kaipaaville.

Kirja perustuu kirkkovuoden teksteille ja Löija on kirjoittanut sen osaksi sairaalassa, osaksi isoäitinsä keinutuolissa läppäri sylissä. Hän nostaa keskeisimmäksi sanomaksi kirjassaan ja kirkkovuoden postillassa sen, ettei syrjittyjä, heikkoja ja sairaita saa sortaa.

Kirjoittaja: Tuula Närvä