Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokous kokoontui Vaasassa

Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokous kokoontui Vaasassa

Herättäjä-Yhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Vaasan kaupungintalon juhlasalissa perjantaina iltapäivällä. Kokoukseen osallistui 95 yhdistyksen jäsentä.

 

Kokouksen avauspuheenvuorossaan yhdistyksen puheenjohtaja, yhtymäjohtaja Tapani Rantala kiitti Vaasan seurakuntayhtymää ja kaupunkia sekä juhlien talkoolaisia, Herättäjä-Yhdistyksen vastuunkantajia ja työntekijöitä kuluneesta vuodesta.

Rantalan mukaan herännäisyyttä on luonnehdittu viime vuosina avaran armon liikkeeksi.
- Tänä aikana on paljon vaativaa kristillisyyttä ja moralisoivaa kristillisyyttä. Herännäisyys ei edusta näitä virtauksia vaan koettaa auttaa ahdistettuja ihmisiä Kristuksen armahtavaan läsnäoloon. Tällaiselle herännäisyydelle ja hengelliselle kodille on kirkossa edelleen paljon tarvetta.

 

Taloustilanne haastava

Käydessään läpi vuoden 2023 vuosikertomusta ja tilinpäätöstä Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen totesi kyseessä olleen ensimmäisen kalenterivuoden, jolloin korona ei vaikuttanut tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Seinäjoen herättäjäjuhlien kokonaiskävijämäärä palasi pandemiaa edeltäviin lukemiin, ja vuoden aikana järjestettiin yli tuhat muuta tapahtumaa ympäri maan.

Taloudellisesti ei ole kuitenkaan pystytty palaamaan pandemiaa edeltävään aikaan. Herättäjä-Yhdistyksen tilinpäätös vuodelta 2023 oli alijäämäinen -206 463 €. Testamenttitulot ovat pienentyneet huomattavasti ja kiihtynyt inflaatio vaikuttaa myös yhdistykseen.

- Vuosi 2024 on kuitenkin alkanut taloudellisesti paremmin kuin vuosi 2023, ja syksyn muutosneuvotteluissa saavutetut säästötoimenpiteet alkavat vähitellen vaikuttaa, Hiltunen summasi.

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Petri Hautala. Vuoden 2023 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen esitteli Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle HIltunen.
Kuva: Kaisa Viitala

 

Valintoja hallitukseen

Yhdistyksen jäsenmäärä vuonna 2023 oli 3 848.

Yhdistyksen sääntöihin hyväksyttiin muutamia, lähinnä terminologisia muutoksia. Lisäksi hyväksyttiin jäsenmaksun korotus kaikkiin jäsenlajeihin.

Hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle vaalien valmistelutoimikunta esitti opiskelija Helena Ahosta Paltamosta, Lauri Grünthalia Helsingistä ja Eija Nivalaa Ylivieskasta. Lisäksi ehdotettiin Terho Turusta Hyvinkäältä. Äänestyksen jälkeen hallitukseen valittiin Helena Ahonen, Lauri Grünthal ja Eija Nivala vaalien valmistelutoimikunnan esityksen mukaan.

Kokouksessa Herättäjä-Yhdistyksen viiri luovutettiin Vaasan evankelis-luterilaiselle seurakuntayhtymälle ja Vaasan kaupungille. Lisäksi viiri luovutettiin vapaaehtoisille vastuunkantajille eri puolilta Suomea.

Kaisa Viitala