Pitkä, vaiherikas matka

Pitkä, vaiherikas matka

Vaasan ja Salon juhlien pääsihteeri tapasivat.

Vaasan herättäjäjuhlien pääsihteeri Alma Tuiskula luovutti herättäjäjuhlavastuuta symboloivan kartan Salon herättäjäjuhlien pääsihteerille Päivi Pulkkinen-Watsonille sunnuntaina aamuseurojen jälkeen.

Alma Tuiskulan pitkä matka Vaasan herättäjäjuhlien parissa on päättymässä.

- En pysty edes sanomaan, miltä nyt tuntuu, on ollut niin monia vaiheita tässäkin viikonlopussa ja rakentamisviikossa, Alma Tuiskula kertoo.

- On tämä ihmeellistä, että nyt se on ollut, mitä on niin kauan odotettu. Ehkä viikon tai kahden päästä voin ruveta vasta oikein erittelemään ajatuksia.

Alma Tuiskula kertoo ehkä tärkeimmän opin juhlajärjestelyistä olleen sen, että kaikki järjestyy.

- Vaikka tulisi minkä kokoisia ongelmia, ne saadaan järjesteltyä. Ja kaikessa vapaaehtois- ja talkootyössä on aina yhtä ihmeellistä, kun toisilleen alkujaan vieraat ihmiset alkavat toimia yhteen.

- Iloinen yllätys on ollut vaasalaisillekin tämä Vaasan juhlakenttä, tämä on niin toimiva ja niin toisen näköinen kuin Kasarmintori tavallisesti.

 

”Kyllä se vielä joskus naurattaa!”

Vaasa ei ole perinteistä herännäisaluetta, ja kaupungin edellisistä herättäjäjuhlista on kulunut 60 vuotta. Salossa herättäjäjuhlia ei ole ollut koskaan, mutta toisaalta Turun kristillisen opiston vaikutus tuntuu kaupungissa.

Herännäisyyden ja herättäjäjuhlien tuntemus vaikuttaa helposti talkoolaisten saatavuuteen.

- Me lainasimme tekijöitä myös naapurikunnista, Alma Tuiskula vinkkaa.

- Alamme pian mainostaa talkootehtäviä, Päivi Pulkkinen-Watson kertoo.

Päivi Pulkkinen-Watsonilla on luottavainen olo, kun juhlavastuu nyt siirtyy konkreettisesti Saloon.

- Meiltä on täällä Vaasassa paljon porukkaa osallistumassa oman vastuualueensa talkootöihin, he ovat päässeet hyvin sisälle siihen ja oppineet, miten kannattaa tai ei kannata tehdä.

Salon juhlajärjestäjät tapaavat pian juhlien jälkeen ja kokoavat yhteen päällimmäisiä ajatuksiaan. Alma Tuiskula antaa seuraajalleen neuvon pitää pää kylmänä ja muistaa huumori ja itsensä armahtaminen.

- Kyllä se vielä joskus naurattaa!

Pääsihteerien "viestikapulana" toimii Suomen kartta, johon on merkitty nuppineulalla kaikki herättäjäjuhlien pitopaikat. Vaasan Alma Tuiskula näyttää Salon Päivi Pulkkinen-Watsonille Vaasan merkkiä.
Kuva: Kaisa Viitala

Tervetuloa Saloon!

Päivi Pulkkinen-Watson kutsuu juhlavieraat lämpimästi tervetulleeksi herättäjäjuhlille Saloon. Juhlakenttänä tulee olemaan Salon urheilupuisto, ja juhla-alue on hyvin kompakti.

- Salo on kesäkaupunki. Erityisesti kannattaa vierailla torilla kaupungin sydämessä, siellä salolaiset istuvat kahvilla kauniina päivinä. Torstaisin iltatorin ilmaiskonsertti vetää aina torin täyteen!

Kaisa Viitala