Myönteisen jännittävä ilta - kolmen kuoron konsertti täytti Vaasan kirkon

Myönteisen jännittävä ilta - kolmen kuoron konsertti täytti Vaasan kirkon

Kuoromusiikki kolmen kuoron voimin viritti kuulijat hartaisiin ja ihastuneisiin tunnelmiin Vaasan kirkossa.

Julkaistu 6.7.2024

Vaasan kirkossa perjantai-iltana pidetty kolmen kuoron konsertti keräsi yleisöä Tulkoon tie sinua vastaan -teeman äärelle. Konsertissa esiintyivät Lapuan kristillisen opiston kuoro, MuSe Jalasjärven seudulta sekä Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro.

Valtakunnallisen kuoron johtaja Petra Perttula, kertoo että konsertin teema valikoitui Mirjami Mäntymaalta saadun uuden virsisovituksen myötä. Valtakunnallisen kuoron harjoitusleirillä oli ihastuttu virren sovitukseen ja se haluttiin tämän konsertin ohjelmistoon. Lisäksi virsi yhdistää kuoroja, kun se on virsikirjasta ja siten tutumpi myös jalasjärvisille kuorolaisille.

Petra Perttula kertoo, että valtakunnallisella kuorolla oli hyvä kokemus yhteiskonsertista paikallisten kuorojen kanssa Joensuusta, joten he lähtivät ilolla mukaan tähän projektiin. MuSe kuoro oli ehtinyt jo tarjoutua juhlille esiintymään ja kolmanneksi kuoroksi pyydettiin Lapuan kristillisen opiston kuoro.

 

Lapuan kristillisen opiston kuoron johtaja Maunu Malkamäki kommentoi, että on kunnia-asia olla mukana tässä konsertissa.

 

MuSe kuoron sovituksistakin vastaavat Josefiina Hulkko ja Albert Lenkiewicz fiilistelevät ennen konsertin alkua, että mahtava konsertti on tulossa. He kehuvat yhteiskonserttia toimivaksi ideaksi. He kokevat tärkeäksi viedä sanomaa eteenpäin laulujen kautta. Valtakunnallisessa kuorossa laulava Marjatta Huhta on ihastunut siionin virsien stemmalauluun. -Se on aivan ihanaa, hän kommentoi.

 

Vaasan herättäjäjuhlien ohjelmassa perjantain konsertti on vain yksi viikonloppuna järjestettävistä monipuolisista musiikkiesityksistä. Herättäjäjuhlilla musiikki kulkee keskeisessä roolissa läpi viikonlopun. Lauantaina 6.7. musiikkista pääsee nauttimaan esimerkiksi Viitasen Piian ja Aholansaari Sinfoniettan konserteissa tai niin ikään myös Vaasan kirkossa järjestettävässä G. F. Händelin Messias-oratoriossa. Lue tarkemmat aikataulut juhlien ohjelmasta.

 

Erika Kuula ja Maiju Koivusalo