Körttikapakassa kohtasivat konkarit ja wannabe-körtit

Körttikapakassa kohtasivat konkarit ja wannabe-körtit

“Suvaitsevainen tunnelma, kivaa yhdessä, annetaan tilaa toisille”, salolainen Hannu Pölönen kuvailee körttikapakan tunnelmaa lauantai-iltana Pub Kaptenissa Vaasan keskustassa.

Julkaistu 7.6.2024

Pölönen on saapunut pubiin kavereidensa Eija Panttilan ja Terhi Lehtovaaran kanssa. He kaikki ovat Salosta, jossa järjestetään ensi vuoden herättäjäjuhlat (jos Jumala suo). Panttila kuvailee itseään wannabe-körtiksi, joka on toista kertaa juhlilla. Pölönen on ensikertalainen mutta selvästi vaikuttunut juhlien suvaitsevaisesta ilmapiiristä.

“Juhlat imevät sisälle. Voi kokea olevansa osa sitä joukkoa. Herännäisyydessä eletään tässä hetkessä. Tuntuu hyvältä, että liikkeessä yhdistyy kiinnostus hengellisyyteen ja yhteiskunnallisuuteen. Eletään elävää elämää”, Panttila kertoo ajatuksistaan.

Ruotsalaisia ja muita sukuja

Körttivisa käynnistyy pub Kaptenin ravintolapäällikön ja illan isännän Pekka Ruotsalaisen johdolla. Ruotsalainen kertoo heti alkuun olevansa ukko-Paavon sukulainen suoraan alenevassa polvessa, mikä herättää asiakkaissa kunnioitusta. Visa käydään 4-5 hengen joukkueissa, ja voitontahto nousee kysymys kysymykseltä.

“Missä suvussa on siioninvirsirunoilijoita kolmessa sukupolvessa?” Ruotsalainen heittää kiperän kysymyksen. Myöhemmin selviää, että voittajajoukkue tiesi vastauksen siihenkin.

Salosta tullut kolmikko on juhlien aikana kutsunut ihmisiä ensi vuoden juhlille ja tehnyt huomioita Vaasan juhlien käytännöistä.

“Juhlaviestiä jakaessa on ollut iloisia hetkiä ja kohtaamisia”, Hannu Pölönen kertoo. “Juhlien kotoisuus tulee siitä, että kaikkien kanssa voi jutella vapaasti. Kukaan ei katso kummissaan, että miksi puhut minulle”, hän kuvailee.

Eija Panttila kertoo, että Salon juhlia varten on körttikapakka jo varattuna.

“Salossa on totuttu siihen, että papitkin jalkautuvat ihmisten pariin. On järjestetty pubeissa Kauneimpia joululauluja, ja live-esiintyjiä on meillä todella paljon”, vakuuttavat Panttila ja Lahtovaara.

Toim.huom.: Tekstinkäsittelyohjelma oli ihmeissään sanasta körttikapakka. Yritti ehdottaa tilalle sanaa korttipakka.

 

Teksti: Taru Kivineva